23.2.16

Το δηλητήριο της μέλισσας κλειδί για την θεραπεία του καρκίνου

Το δηλητήριο της μέλισσας μπορεί να μην συσχετίζεται κανονικά με την καλή υγεία όμως οι ερευνητές ισχυρίζονται πως θα ηταν χρήσιμο για την θεραπεία ορισμένων τύπων καρκίνου.
Σε μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις οι ερευνητές απομόνωσαν πρωτεϊνες και πεπτίδια απο δηλητήριο μελισσών ,σκορπιών και φιδιών και εξέτασαν την δυνατότητά τους να σταματούν την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων.
Ανακάλυψαν οτι ενα συγκεκριμένο συστατικό του δηλητηρίου της μέλισσας που ονομάζεται μελιτίνη,μπορεί να αποτρέψει την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων χωρίς να βλάψει τον ασθενή.
Επειδή η μέλισσα παράγει μικρή ποσότητα δηλητηρίου οι επιστήμονες δημιούργησαν συνθετική μελιτίνη στο εργαστήριο ωστε να δοκιμάσουν την θεωρία τους.
"Εχουμε χρησιμοποιήσει με ασφάλεια τοξίνες του δηλητηρίου σε μορφή μικρών νανοσωματιδίων για να θεραπεύσουμε καρκινικά κύτταρα απο καρκίνο του στήθους και μελανώματος στο εργαστήριο"δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Dipanjan Pan."Αυτά τα νανοσωματίδια τα οποία είναι καμουφλαρισμένα απο το ανοσοποιητικό σύστημα,μεταφέρουν την τοξίνη κατευθείαν στο καρκινικό κύτταρο χωρίς να πειράξουν τους υγιείς ιστούς".Το επόμενο βήμα είναι να αρχίσουν δοκιμές λέει ο Pan.
Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στο Εθνικό Συνέδριο της American Chemical Society στο San Fransisco.

επικοινωνία periskepsis@gmail.com
επισκεφθείτε μας στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: